domingo, 23 de diciembre de 2012

Less is More

O el que bé a ser quelcom com Menys és Més. Aquesta va ser una de les tendències en l'ampli ventall de l'Art Nouveau a les acaballes del segle XIX i començaments del XX, caracteritzada per la simplicitat de les formes, i que després podríem reconèixer en el moviment minimalista de mitjan segle XX.

I ara us demanareu què té a veure amb els fils i les agulles?
La clau és l'intercanvi nadalenc organitzat per les Teixicòmanes i coordinat per l'estimada Alba.
Dissabte 22, un cop superat la fi del món dels maies i la Grossa de Nadal, es va procedir al sopar i a l'entrega entre sorprendedor@s i sorpres@s.
He rebut i he fet peces on la bellesa sobresortia precissament per la simplicitat de les línies. Ara ho entendreu:

Era la primera vegada que participava i he estat sorpresa per la Maria amb un coll de ganxet de línies molt simples i d'un color espatarrant, a més d'una funda pel mòbil, un fermall de vidres reciclats i uns minillibres. M'ha encantat. Mil gràcies noieta. Espero no haver-t'ho posat difícil.


Per la meva part, he volgut sorprendre la meva estimada víctima, el rei dels xals triangulars, amb una creació de línia rectangular amb motius ondulants, del dissenyador irlandès Kieran Foley.
Ha estat un plaer i un repte alhora amb tot un procés de reflexió. Si un xal és una peça més ampla que llarga que es tira per les espatlles per a cobrir-les, ha de ser només triangular o admet altres formes?
Davant el pànic escènic, l'avatar de la meva víctima em recordava que podia fer tot allò que jo volgués (you really can do whatever you want).
Ça y est! Aquí us deixo una petita mostra del projecte.
L'hauré encertat?



O lo que viene a ser algo así com Menos es Más. Esta fue una de las tendencias en el Arte Nouveau de finales del siglo XIX y principios del XX, caracterizada por la simplicidad de las formas, y que después podríamos reconocer en el movimiento minimalista de mediados de siglo.

Y ahora os preguntaréis qué tiene que ver todo esto con los hilos y las agujas, verdad?
La clave está en el intercambio navideño organizado por el grupo de Teixicòmanes, coordinado por mi querida Alba.
El sábado 22, una vez superada la fin del mundo según los mayas y el sorteo del Gordo de Navidad, se procedió al encuentro, la cena y la entrega entre sorprendedor@s y sorprendid@s.
He recibido y he realizado piezas en las que la belleza sobresalía precisamente por la simplicidad de las formas. Ahora lo entenderéis:

En mi primera participación he sido sorprendida por María con un cuello de ganchillo de líneas muy simples y de un color impresionante, además de una funda para el móvil, un broche de vidrio reciclado y minilibros. Me ha encantado. Mil gracias, guapa! Espero no habértelo puesto difícil.

Por mi parte, he querido sorprender a mi querida víctima, el rey de los chales triangulares, con una creación de línea rectangular con motivos ondulantes, del diseñador irlandés Kieran Foley.
Ha sido un placer y todo un reto, a la vez que un proceso de reflexión. Si un chal es una pieza más ancha que larga que se echa sobre los hombros, ésta debe ser exclusivamente triangular o puede admitir otras formas?
Ante el pánico escénico, su avatar me instaba a hacer todo aquello que quisiera (you really can do whatever you want). Y dicho y hecho, aquí os dejo una pequeña muestra.
Habré acertado?


6 comentarios:

  1. Què maco el regalet que t'ha fet la Maria, i jo vaig quedar bocabadada amb el que tu vas fer, quina feinada!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Estic encantada amb el regal de la Maria. Sembla que la vaig fer patir tot i que jo em considero una noia de gustos senzills.
      Moltes gràcies pel compliment. Ara ja entens el meu bloqueig inicial de com havia de ser un xal i el tema dels gruixos.

      Eliminar
  2. Molt bona estrena de la Maria als intercanvis teixicòmanes. Quant a tu, ja t'ho he dit: el xal és impressionant.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Sí, sí! La Maria s'ha estrenat amb nota i per la porta gran. I encara té més mèrit perquè ho ha fet a ganxet, així que més contenta no puc estar amb una peça única!
      En quant al xal, moltes gràcies pel comentari. No les tenia totes amb mi. Ja t'ho pots ben creure.

      Eliminar
  3. Moltes gràcies a tu, un plaer!
    Maria

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies per sorprendre'm, Maria.
      Ja ho has vist (i llegit), el porto encantada de la vida.

      Eliminar