lunes, 31 de octubre de 2016

31 d'octubre: Recreació tradició mexicana d'aquests dies.

Vet aquí que divendres, 28 d'octubre, l'Institut de Cultures Americanes Antigues (ICAA) recreà un altar dels difunts mexicà en el marc d'un seminari sobre la mort entre els maies, realitzat al Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya.
Hi podeu veure uns detallets que si fóssim en aquestes dates a Pomuch (Campeche) o per tot Mèxic serien fets de ganxet. Aquests eren de paper retallat.
Ens va sorprendre la pervivència de les tradicions prehispàniques maies des del segle VII fins els nostres dies. La conquesta i colonització per part dels espanyols sembla que no les va anul·lar, fet que dóna sentit a la força de les tradicions en totes les societats.
Bona Castanyada!
Happy Samhain!
Bon dia de Tots Sants!



El viernes 28 de octubre el Instituto de Culturas Americanas Antiguas (ICAA) recreó un altar de difuntos mexicano en el marco de un seminario centrado en la muerte entre los mayas, realizado en el Colegio Oficial de Doctores y Licenciados en Filosofía, Letras y en Ciencias de Cataluña.
Podeis ver unos detallitos, como paños, que si estuviéramos estos días en Pomuch (Campeche) o por tierras mexicanas, veríamos que estarían gancheteados. Aquí nos tuvimos que conformar con unos de papel recortado.
Nos sorprendió la pervivencia de las tradiciones prehispánicas mayas desde el siglo VII hasta nuestros días. La conquista y colonización parece que no les afectó ya que no fueron anuladas o aniquiladas. Esto demuestra la fuerza de la tradición en todas las sociedades.
Feliz Día de Difuntos y de Todos los Santos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario