lunes, 8 de julio de 2013

Knitting Contemporany Art: Op(tical) Art

Row, row, row your boat, 
Gently down the stream,
Merrily, merrily, merrily, merrily, 
Life is but a dream.

No sé per què mentre anava teixint les darreres passades m'ha vingut al cap aquesta cançoneta de bressol. Bé, sí que ho sé: entre les voltes interminables i la possibilitat de que sigui per a un nadó ... encara que, ben pensat, també serveix per al sofà (però no amb aquestes temperatures) o per a fer un picnic, oi?
La seva gràcia recau en la inspiració en una de les avantguardes artístiques post-segona guerra mundial i en la teoria de les il·lusions òptiques. A més, ajuda a estimular la visió dels infants tot i que per a segons qui (els adults) això sigui un exercici de teiximenta psicodèlica, podent-se engrandir tot el que es vulgui seguint la sèrie lògica que marca (i no, no és la Fibonacci).
Aquesta flassada és un patró de la Melissa Domínguez, feta amb agulles de 4 mm, cables amb connectors i llanes Cascade Yarns Heritage Socks.
Row, row, row your boat, 
Gently down the stream,
Merrily, merrily, merrily, merrily, 
Life is but a dream.

Mientras tejía las últimas vueltas de este proyecto me venía a la cabeza esta canción de cuna. No sé por qué o sí? Bueno, sí que lo sé. Entre las pasadas interminables y la posibilidad de que sea para un bebé ... aunque también podría destinarse al sofá (pero no con estas temperaturas) o como base para un picnic, verdad?
Su gracia reside en la inspiración en una de las vanguardias artísticas post-segunda guerra mundial y en la teoría de las ilusiones ópticas. Además, facilita la estimulación de la visión de los bebés, aunque para algunos adultos ésto sea más un ejercicio de tejido psicodélico, pudiéndose engrandar siguiendo la serie lógica que impone (y no, no es la Fibonacci).
Esta manta, patrón de Melissa Domínguez, está tejida con agujas de 4 mm, cables con conectores y lanas Cascade Yarns Heritage Socks.8 comentarios:

 1. Te ha quedado preciosa, yo la quieroooooo!!!

  Felicidades,

  Naturaleza

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Muchas gracias, Liliana!
   Me sabe mal pero ya tiene quien la disfrute.

   Eliminar
 2. Respuestas
  1. A qué es resultona y diferente?
   Lo mejor, el efecto visual que se crea.
   Lo peor, las vueltas interminables y el rematar los hilos.

   Eliminar
 3. Respuestas
  1. Sí, Rosa, sí!
   He fet servir cables de 120 i 150 amb els connectors.
   La feinada no és cosir sinó rematar els fils.

   Eliminar
 4. Nenaaa, que guapa t'ha quedat!!!!
  Jo encara l'he de començar,jeje

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Moltes gràcies, Anna!
   Quan et possis no la deixaràs anar. Ja veuràs que és d'un addictiu i més amb els colors que vares triar.

   Eliminar